ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΆΡΧΙΣΕ!

2021-09-24

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΙΑΠΑΣ! 

Παρασκευή, 24 Σεπτέμβρη, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πρεσβεία Μεξικού, πλατεία Κολωνακίου, 18 μ.μ. 

 Οι Ζαπατίστας είναι στην Ευρώπη! Το Ταξίδι για τη Ζωή άρχισε: 170 ζαπατίστας και 16 μέλη του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου ήδη αναχωρούν από Βιέννη για Γερμανία, Τσεχία Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, Σουηδία, Δανία και Φιλανδία. Και φυσικά για τόπους αντίστασης στην ίδια την Αυστρία: τη μοναδική χώρα της Ευρώπης, στην οποία -αυτούς τους καιρούς που το πρόσχημα της πανδημίας επιτρέπει μόνο στους τουρίστες και τα εμπορεύματα να κυκλοφορούν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες- έγινε εφικτό να εισέλθουν ως μεξικανοί και ιθαγενείς.

Θα έπρεπε από αυτή τη σελίδα να μιλάμε μόνο γι' αυτό το Ταξίδι για τη Ζωή στις ευρωπαϊκές γεωγραφίες. Θα έπρεπε να ονειρευόμαστε κιόλας το ταξίδι τους στην Ελλάδα, που σχεδόν το αποκλείει η παράλογη ρατσιστική νομοθεσία μέσω των ΚΥΑ για την πανδημία που επιτρέπουν σε εκατομμύρια τουρίστες να φτάσουν με ένα τεστ στην Ελλάδα, αποκλείει όμως μεξικανούς πολίτες ακόμα και εμβολιασμένους. Θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε γι' αυτό το ταξίδι ελπίδας και ζωής, για αυτή τη συνάντηση που θα μας επιτρέψει να ονειρευτούμε ξανά την άλλη κοινωνία που θέλουμε....

Θα έπρεπε.... Όμως είμαστε αναγκασμένες να μιλήσουμε για τη βία και το θάνατο που σκορπίζουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων, ομοσπονδιακής και πολιτειακών, στην Τσιάπας και στις πολιτείες όπου οι ιθαγενείς λαοί αντιστέκονται στον όλεθρο που είναι για αυτούς οι πολιτικές ανάπτυξης του μεξικάνικου κράτους.

Η Τσιάπας βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, προειδοποιεί η Παράνομη Επαναστατική Ιθαγενική Επιτροπή, στο τελευταίο ανακοινωθέν που υπογράψει ο Εξεγερμένος Υποδιοικητής Γκαλεάνο:

https://karavanizapatista.espivblogs.net/2021/09/20/ezln-i-tsiapas-sta-prothyra-toy-emfylioy-polemoy/

Οι κυβερνήσεις, αφού απέτυχαν να καταστείλουν πολεμικά την εξέγερση των ζαπατίστας, υποδαυλίζουν συνεχώς ενδοιθαγενικές συγκρούσεις, εξοπλίζοντας (ναρκοσυμμορίες ή παραστρατιωτικούς, που συχνά ταυτίζονται) όποιον είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει τα όνειρα ανάπτυξης του Τέταρτου Μετασχηματισμού του προέδρου του Μεξικού Λόπεζ Ομπραδόρ και τα συμφέροντα των εταιριών και των λίγων οικογενειών που λυμαίνονταν την Τσιάπας, αιώνες, έως την εξέγερση του 1994 (https://www.jornada.com.mx/2021/09/21/opinion/018a2pol)

Σε αυτήν την πολίτική βίας που κλιμακώνεται στην Τσιάπας και που οδήγησε σε απαγωγές δύο συντρόφων ζαπατίστας, μελών των Συμβουλίων Καλής Διακυβέρνησης του Καρακόλ 10, στο θάνατο ενός συντρόφου και σε συνεχείς επιθέσεις σε εξεγερμένες κοινότητες βάσης στήριξης των ζαπατίστας, θέλουμε να προφέρουμε ένα καθαρό «ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ!».

Σε 42 πόλεις της Ευρώπης, στις 24 Σεπτέμβρη, συγκεντρωνόμαστε σε πρεσβείες και προξενεία του Μεξικού απαιτώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις εξεγερμένες ιθαγενικές κοινότητες.

                    !ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ!

ΑΘΗΝΑ, Παρασκευή, 24 Σεπτέμβρη, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πρεσβεία Μεξικού, πλατεία Κολωνακίου, 18 μ.μ.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!