ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

2021-09-30

 Φρανκφούρτη, 25 Σεπτέμβρη 2021

Η πόλη της Φρανκφούρτης φιλοξένησε μια συνάντηση γυναικών το Σάββατο, στις 25 Σεπτέμβρη του 2021. Μια συνάντηση γυναικών από χώρες μακρινές μεταξύ τους, γυναικών που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες και που, παρόλα αυτά, συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν ιδέες για τον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και την πατριαρχία.

Η «Εκτός Εποχής», η πρώτη ζαπατιστική αντιπροσωπεία που συμμετέχει στο Ταξίδι για τη Ζωή, έφτασε στη Φρανκφούρτη, στις 22 Σεπτέμβρη. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι. Που ξεκίνησε από τις εξεγερμένες κοινότητες της Τσιάπας για να φτάσει στη Βιέννη στις 11 Σεπτέμβρη του 2021 και από κει να μοιραστεί σε όλες τις γωνιές αντίστασης της ευρωπαϊκής γης.

Στην Φρανκφούρτη, τις συντρόφισσες ζαπατίστας περίμεναν οι συντρόφισσες από το Κουρδιστάν. Σε μια σειρά από συναντήσεις, οι συντρόφισσες κούρδες μοιράστηκαν με τις γυναίκες των εξεγερμένων κοινοτήτων της Τσιάπας την ιστορία τους, το κίνημά τους, την ιδεολογία τους, τους μίλησαν για τον αγώνα για την απελευθέρωσή τους ως λαού και ως γυναικών, τους μίλησαν για τον δημοκρατικό φεντεραλισμό.

Και οι γυναίκες ζαπατίστας μίλησαν για τη ζωή τους στην αποικιοκρατία, για την οργάνωση της αυτονομίας, για το σύστημα αυτοδιακυβέρνησης των εξεγερμένων κοινοτήτων, για τον αγώνα τους ως γυναίκες.

Γυναίκες. Από διαφορετικές κουλτούρες. Γυναίκες. Ανάμεσα σε γυναίκες. Μοιράστηκαν. Εμπειρίες πόνου, εμπειρίες ζωής, εμπειρίες αγώνα. Μοιράστηκαν αλληλεγγύη. Δίνοντας νόημα ξανά στη διεθνιστική αλληλεγγύη, στην αλληλεγγύη που έχει πρόσωπο γυναίκας. Στην αλληλεγγύη που είναι η τρυφερότητα των λαών.

Eδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο της συνάντησης

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!